Ontdek 10.000+ items met korting in de re-SALE!
Ontdek het verschil tussen retro en vintage en vind jouw stijl bij Reliving

Ontdek het verschil tussen retro en vintage en vind jouw stijl bij Reliving

Ontdek het verschil tussen retro en vintage en vind jouw stijl bij Reliving

Als je op zoek bent naar unieke meubels en woonaccessoires dan ben je bij Reliving natuurlijk aan het juiste adres. Onze collecties staan vol met prachtige vondsten die je interieur een bijzondere touch kunnen geven. Maar, voordat je begint met shoppen, is het wel zo handig om het verschil te kennen tussen twee veelvoorkomende termen: vintage en retro. Wat betekenen deze begrippen nu eigenlijk precies, en welke stijl past het beste bij de unieke persoonlijkheid van jouw interieur? In deze blog duiken we dieper in op de betekenis van vintage en retro, zodat je goed geïnformeerd jouw keuzes kunt gaan maken!

Wat is vintage?

Laten we beginnen met de fascinerende wereld van 'vintage’. Vintage verwijst naar items die hun oorsprong vinden in een specifieke periode in het verleden, en doorgaans moeten deze items minstens 20 jaar oud zijn om de titel 'vintage' te verdienen. Wat ze zo speciaal maakt, is hun tijdloze uitstraling. Het bijzondere aan vintage is dat elk stuk zijn eigen verhaal achter zich heeft en een unieke charme toevoegt aan je interieur. Het is alsof je een stuk geschiedenis in huis haalt! Wil je toch iets meer weten over wat vintage is en hoe je vintage meubels herkend lees dan onze blogs over de betekenis van vintage en over het herkennen van meubels!

Wat is retro?

Retro, daarentegen, verwijst naar items die geïspireerd zijn op een specifieke periode in het verleden. Deze stukken zijn vaak nieuw(er) geproduceerd, maar zijn ontworpen om de stijl en trends van die bepaalde tijd te weerspiegelen. Ze worden ook wel replicas genoemd. Hoewel dit negatief klinkt, zijn wij hier heel blij mee. Het zou wat zijn als er straks geen oude designs meer waren omdat alles over tijd is vergaan!

Denk bij retro****aan levendige kleuren, gedurfde patronen en opvallende vormen, die typisch geassocieerd worden met decennia zoals de swingende jaren '60 en de funky jaren '70. Ze brengen een volrijke en speelse sfeer in je huis, perfect voor wie houdt van een knipoog naar het verleden!

verschil tussen vintage en retro (3).png

Het verschil tussen vintage en retro?

Het belangrijkste verschil tussen vintage en retro is dus dat vintage items daadwerkelijk uit het verleden komen en daarmee een onmiskenbare authenticiteit uitstralen. Ze zijn een tijdcapsule van de oude jaren, met hun eigen verhalen en geschiedenis. Vintage brengt letterlijk de ervaring van het recente verleden naar je interieur. Aan de andere kant zijn retro items juist nieuw en specifiek ontworpen met een nostalgische aesthetic in gedachten. Ze brengen de vibe van vroeger weer tot leven, maar met een eigentijdse twist. Zo omarmt retro de speelsheid en levendigheid van het verleden en geeft je de vrijheid om te genieten van die klassieke stijlen zonder de beperkingen van authethiciteit.

verschil tussen vintage en retro (2).png

Nu je het verschil tussen vintage en retro weet en kent, ben je klaar om je interieur te verrijken met prachtige vondsten die Reliving te bieden heeft. Of je nu kiest voor de tijdloze charme van vintage of de levendige stijl van retro, Reliving heeft alles wat je nodig hebt om van je huis een uniek en persoonlijk paradijsje te maken. Jouw droominterieur is slechts een paar klikken verwijderd!

Geschreven door Team Reliving

Re-SALE