Ontdek 10.000+ items met korting in de re-SALE!
Vintage kledingkast: de elementen van vintage kledingkasten

Vintage kledingkast: de elementen van vintage kledingkasten

Vintage kledingkasten hebben als doel om kleding in op te bergen. Je kan ervoor kiezen om het design simpel te houden; een standaard kledingkast met een paar planken en een hanggedeelte. Maar je kan er ook voor kiezen om meer functionaliteit toe te voegen. Dit kan zijn om meer ruimte te besparen of als je ervan houdt om alles in één te hebben. In deze blogpost lees je over de elementen die een kledingkast nog functioneler maken.

Kledingkast met schuifdeuren

Wanneer de ruimte het niet toelaat om gebruik te kunnen maken van deuren die naar buiten opengaan, is de oplossing om met schuifdeuren te werken ideaal. Een kledingkast met schuifdeuren vraagt niet om extra ruimte maar geeft je alle opbergmogelijkheden wat een kast met openslaande deuren ook zou bieden. Wanneer je echt geen ruimte hebt maar jezelf wel wil bewonderen in de leukste outfits, is een kledingkast met spiegel en schuifdeuren top! Hierbij is de complete deur of een deel van de deur bedekt met spiegel en hoeft je dus niet meer een losse spiegel aan te schaffen. Een opbergkast met schuifdeur is dus enorm ideaal waarbij je heel veel ruimte bespaard.

Hoge kledingkast

Hoewel veel kledingkasten hoge kasten zijn, zijn er ook genoeg kledingkasten die laag zijn. In deze alinea gaat het over de hoge kledingkasten. Een hoge kledingkast staat meestal in de slaapkamer en kan gaan van vloer tot helemaal aan het plafond of tot net eronder dat er nog dozen op de kast gezet kunnen worden. Een hoge slaapkamerkast is handig voor als je veel spullen wil opbergen en eventueel wil gaan voor een minimalistisch design. Met een hoge kast kan je ervoor kiezen om een hele wand te bedekken of alleen een deel/losstaande kast te nemen. Wanneer je ervoor kiest om de hele wand te bedekken met een kast kan je gaan voor een witte kledingkast om de rust te bewaren, of je kan gaan voor een kast in kleur waardoor je de kast als statement gebruikt. Als je liever een kast wil die niet de hele muur in beslag neemt, kan je gaan voor een vintage hoge houten kast. Deze kledingkast brengt persoonlijkheid met zich mee en geeft je slaapkamer een echte vintage look.

Hoge kledingkast.jpg

Lage kledingkast

Zoals je hierboven ook al leest zijn er ook heel veel kledingkasten die laag zijn. Lage kledingkasten zijn handig voor als je spullen op de kast wil zetten die zichtbaar zijn, zoals een tv of een leuke spiegel met alle verzorgingsproducten. In plaats van een lage kledingkast kun je er ook voor kiezen om een dressoir neer te zetten. Vintage dressoirs zijn enige items waarin je veel spullen kunt opbergen met daarbovenop spullen tentoongesteld. Of je nou gaat voor een modern, vintage of retro dressoir, een dressoir voor de slaapkamer is helemaal zo gek nog niet. Je kunt het aanpassen naar het interieur in jouw slaapkamer en stylen hoe jij het wil.

Lage kledingkast.jpg

Kast met veel opbergruimte

Vaak kopen mensen een kast voor de opbergruimte en niet zo zeer voor de kast zelf. Tuurlijk, soms zie je een enorm gave kast en koop je 'm, maar er belanden altijd spullen in de kast want dat is nou eenmaal waar een kast voor dient. Een kast met veel opbergruimte is heerlijk omdat alles achter de deuren gaat en het al een stuk opgeruimd oogt. Een kast met veel opbergruimte heeft verschillende maten en design. Zo kan een wandmeubel met veel opbergruimte ideaal zijn voor de woonkamer. Hierin verberg je alle kleine spullen, zoals speelgoed, boeken, afstandsbediening etc. en oogt alles heel opgeruimd.

Vintage kledingkast met spiegel

Eerder heb je gelezen dat een kast met schuifdeuren ook een spiegeldeur kan bevatten. Super handig voor als je geen extra ruimte kwijt wil aan een spiegel. Als je meer fan bent van een vintage kast met openslaande deuren dan kan een kast met spiegeldeur ook ideaal zijn. Een deel van de deur is dan ingeruild voor een spiegel waardoor je in de spiegel kan kijken als de deuren van de vintage kledingkast zijn gesloten. Een kledingkast met spiegel is echt perfect voor de wat kleinere studentenkamers of simpelweg als je niet te veel spullen in een kamer wil hebben staan. Hoe groter de kledingkast hoe meer je kan variëren over waar de spiegel in de kast komt te hangen. Bij grote kledingkast met spiegel kan bijvoorbeeld een spiegel hangen aan de binnenkant van de deur of juist het achterste deel van de kast. Je kan dus eindeloos combineren en de kast helemaal naar wens maken hoe jij dat wil.

Kledingkast met spiegel.jpg

Een kast is een essentieel meubel en biedt veel meer opties dan je denkt. Hopelijk heb je na het lezen van deze blogpost een beter beeld hoe je de kast wil gaan gebruiken en of de elementen erin verwerkt kunnen worden. Wannneer je benieuwd ben naar de houtsoorten van vintage kledingkasten, lees dan snel onze volgende blog en kom erachter hoe de vintage houten kledingkasten het beste kunt stijlen!

Geschreven door Team Reliving

Re-SALE