• Blog
  • /
  • Vintage kledingkasten: het stijlen van de verschillende soorten houten kledingkasten

Vintage kledingkasten: het stijlen van de verschillende soorten houten kledingkasten

Vintage kledingkasten: het stijlen van de verschillende soorten houten kledingkasten
Vintage kledingkasten: het stijlen van de verschillende soorten houten kledingkasten

Kledingkasten worden voornamelijk van hout geproduceerd. Hout is toegankelijk en kan bij elke soort interieurstijl in de smaak vallen. Om ervoor te zorgen dat een kledingkast samensmelt met een bepaald interieur, kan ervoor gekozen worden om met het materiaal te spelen, de verschillende houtsoorten, of elementen te kiezen die passen bij de stijl. In deze blogpost lees je welke houten kledingkast bij welke interieurstijl past.

Houten kledingkast vintage

Eén ding wat je kan doen om een houten kledingkast te laten passen in het interieur van jouw kamer, is om het soort hout ermee af te stemmen. Een houten kledingkast brengt veel authentiek met zich mee en zorgt ervoor dat je kamer met persoonlijkheid krijgt. Om ervoor te zorgen dat de kast helemaal voldoet aan jouw wensen en het een nog persoonlijker item wordt, kan je een houten kast zelf maken. Of je nou de boormachine pakt of ‘m toch liever kant en klaar koopt, welk soort hout past het beste bij jou?

Als je fan bent van een lichte kleur hout en niet wil dat de kast te veel aandacht trekt, dan is een kledingkast eikenhout een goede optie. De meeste kasten van eikenhout hebben een lichte kleur van zichzelf met een aantal nerven in het blad. Er is detail aanwezig maar de kast oogt rustig. Wanneer je een kledingkast wil die donkerder is met een oranje gloed, dan is een kledingkast kersenhout eentje om in de gaten te houden. Over het algemeen heeft een kersenhouten kast een glans over het blad waardoor het een klassieke uitstraling heeft. Wanneer je wil dat de kast echt de houten aspecten laat zien is de kledingkast grenenhout wat voor jou. Dit is een enorm lichte houtsoort maar is heel makkelijk aan te passen aan jouw smaak. Dit komt doordat de kast eenvoudig te verven is. Grenenhout is dan ook een goede optie wanneer je de kast zelf wil maken.

Vintage houten kledingkast.png

Antieke kast

Een kledingkast die tijdloos en klassiek is, is de antieke kledingkast. De kledingkast is voornamelijk gemaakt van hout en heeft een echte antieke uitstraling. Zo zijn de meeste antiek houten kasten ingespeeld op detail en hebben dus die echte klassieke uitstraling. De kleuren van een antieke kledingkast kunnen varieren, maar meestal hebben de kasten een donkere kleur. Een houten kast slaapkamer in de antieke stijl trekt de aandacht en maakt de slaapkamer persoonlijker. Wanneer je de aandacht nog meer wil trekken kan je ervoor kiezen om een oude houten boekenkast om te toveren tot kledingkast. Dit weerspiegelt speelsheid en laat een echte vintage vibe achter.

Antieke kledingkast.png

Landelijke kledingkast

Een vintage houten kledingkast staat ook prachtig in een landelijk interieur. Landelijk speelt met de elementen van hout waardoor een houten kledingkast niet mag ontbreken. Wat voor soort hout je neerzet in een landelijk interieur is aan jou, maar meestal is het een houtsoort met veel nerven zodat de details van het hout goed naar voren komen. Een landelijke kast kan verschillende tinten aannemen waardoor de kleur afgestemd kan worden die past bij de slaapkamer. Een landelijke kast houtsoort voor de natuurlijke tinten in de kamer maar kan ook zeker opgefleurd worden met een lakje verf.

Robuuste kledingkast

Soms is een minimalistische simpele kledingkast niet wat je wil en wil je gaan voor een stoere, robuuste kast. Stoer en robuust zijn de elementen van het industriële interieur design wat enorm goed verwerkt kan worden in hout. Zo is een kledingkast zwart hout perfect als je een donkere interieurstijl hebt en het stoere voort wil zetten. Zwart hout in combinatie met de natuurlijke kleur van hout geeft een leuke en speelse touch aan de kledingkast. Wanneer je toch liever voor een lichtere tint wil gaan is een massief houten kast een enorm goede optie. Massief hout heeft van nature veel nerven waardoor de kast een minimalistisch design kan aannemen maar het toch wat stoerder laat ogen. Een stoere houten kast kan zeker niet ontbreken in een donker industrieel interieur.

Smalle houten kast

Tegenover het stoere, donkere industriële staat het rustgevende, zachte interieur. Deze rustige stijl gaat hand in hand met een Scandinavisch design. Bij een Scandinavisch interieur zal een smalle houten kast een leuk detail zijn waarmee gespeeld kan worden. Zo kan je drie smalle kasten naast elkaar zetten met enige ruimte ertussen zodat het ruimtelijk en speels oogt. Ondanks het drie losse kasten zijn, zal het rustig ogen vooral als wit wordt gebruikt in combinatie met natuurlijke tinten. De smalle kasten kunnen dan gemaakt zijn van eikenhout aangezien een eikenhouten kast een rustige lichte kleur kan aannemen. Een wit houten kastvan eikenhout of als smalle kast geeft ook een bepaalde rust weer.

Smalle en wit houten kasten.png

Hopelijk heeft deze blogpost je geholpen in je keuze van het soort hout en in welk interieur ze het beste staan. Heb je nou een kleine slaapkamer en wil je de kledingkast zo functioneel mogelijk hebben? Lees dan ons andere blog hoe je de kledingkast het beste kan combineren om optimaal te kunnen genieten van je slaapkamer!

New Arrivals

Kartell Componibili Model 4970
Vintage Ovale Goudkleurige Spiegel, 34 X 44 Cm
Goudkleurige Spiegel Met Strik, 46 Cm Hoog
Leuke Goudkleurige Geschulpte Spiegel
Goudkleurige Wandconsole, 34 Cm Breed
Vintage Vogelkooitje, 34 Cm Hoog
Metalen Wanddecoratie Van Ber De Rooy, 30X50 Cm
Antiek Eiken Theekastje, Kan Aan 3 Kanten Open, Facet Geslepen Glas
Antiek Mahonie Kast Met Bovenlade En Planken, 163 Cm Hoog
Antiek Mahonie Kast Met Bovenlade En Planken, 173 Cm Hoog
Zweedse Glazen Schelp Schaaltjes
Set Van 6 Roze Glazen
Set Van 2 Handgemaakte Schalen
Demontabele Antiek Mahonie Kast Met Planken En Lades, 185 Cm Hoog
Groene Chesterfield Drie Zit Bank Van Springvale
Grote Votief
Gero - Roomstel Met Serveerblaadje - Zwaar Verzilverd - 1962
Guido Bergna - Azijnmaker - Kannetje - Gb Italy - 90'S
Glasfabriek Leerdam - Design Floris Meydam - 3E Kwart 20E Eeuw
Homegaard - Scandinavian Design - Glas - Schaal - Denemarken - 3E Kwart 20E Eeuw
Glas Kandelaar
Paar Ole Wanscher ‘Senator’ Fauteuils Cado
Vintage Bloempot Potterie De Groenekan
Vintage Italiaanse Leren Lounge Draaistoel Artifort 1980’S
Vintage Deens Wandmeubel In Teak
Vintage Spiegel Ovaal Goudkleurig
Rotan / Bamboe Spiegeltje
Vintage Kop / Schotel – Hitkari
Chinese Theepot Roze
Keramiek Serveerschaal
See more