Ontdek 10.000+ items met korting in de re-SALE!
Wat zijn de kenmerken van een 60s retro woonstijl?

Wat zijn de kenmerken van een 60s retro woonstijl?

Heb jij ook vol waardering naar Netflix-serie The Queen’s Gambit, gekeken? We zagen hierin de meest prachtige retro woningen en hotels voorbij komenen. . Deze serie speelt zich af in de jaren zestig en begin zeventig, en is hét boegbeeld van de ‘retro’ woonstijl. De meest spectaculaire interieurs en Mid-Century meubels wisselen zich hierin af met kitsch en Wes Anderson-waardige kleurenpaletten. We like what we see!

Wil jij in huis een aantal van deze retro-gezelligheid in huis halen? Lees dan snel verder en ontdek de 9 elementen die niet mogen ontbreken in een retro woonstijl!

1. Ronde vormen

Een beetje groovy maar vooral heel erg rustgevend. Ronde vormen in zowel meubels als accessoires zorgen voor de kalmte die nodig is in de vrij uitbundige retro-esthetiek.

2. Kleurrijketapijten

Lekker warm aan de voeten, en ook nog eens kunstwerk op zich.

3. Wandopbergers

Handige wandkasten, het liefst wandrekken van Tomado of prachtige houten opbergsystemen.

4. Behang

Een kamer zonder behang? Dat is maar saai als het aan de 60s & 70s stijlgids ligt.

5. Clashing patterns

Deste bonter, des te beter! Leef je uit met patronen die je in eerste instantie niet bij elkaar zou bedenken.

6. Een rijk kleurenpalet

Pastel roze, oranje, geel en bruin domineren in deze stijl.

7. Heel veel planten

Niet alleen fraai voor het oog, maar ook nog eens goed voor je gezondheid! Planten zorgen voor een gezondere lucht, betere concentratie en geluk (echt waar, mensen worden blijer als ze natuur kunnen zien!).

8. Glas & Plastic

Glas en plastic werden in de jaren 50, 60 en 70 herontdekt als een nieuwe materialen voor in huis. Meubels en accessoires van deze materialen waren immers robuust en gingen lang mee!

9. Houtenkasten

Ah, de geliefde mid-century houten kasten zijn niet weg te denken uit een goed retro interieur. Gebruik hem als kledingkast, TV-meubel of dressoir - in iedere kamer staat hij mooi.

Geschreven door Team Reliving

Re-SALE