• Blog
  • /
  • Vintage eetkamerstoelen: De praktische kant

Vintage eetkamerstoelen: De praktische kant

Vintage eetkamerstoelen: De praktische kant
Vintage eetkamerstoelen: De praktische kant

Eetkamerstoelen zijn meubels waarmee je helemaal los kunt gaan qua stijl en combinaties. Maar wat je vooral bij eetkamerstoelen wil is dat ze comfortabel zijn en praktisch. Dat er snel een paar stoelen bij gepakt kunnen worden maar dat ze even snel weer opgeborgen kunnen worden. Maar je wil ook dat ze heerlijk zitten of dat ze allemaal in 1x kunnen worden aangeschaft. Lees gauw verder en kom erachter welke eetkamerstoelen praktische kenmerken heeft.

Eetkamerstoelen met armleuning

Het eerste praktische punt is gelijk een punt wat een eetkamerstoel comfortabel maakt. Namelijk armleuningen. Hoewel sommige mensen niet zonder kunnen, zijn er genoeg design eetkamerstoelen die geen armleuning bevatten. Heel handig voor als je veel stoelen kwijt wil aan de eettafel, alleen het comfort wordt er niet beter op. Eetkamerstoelen met armleuning zorgen ervoor dat jij en je gasten heerlijk kunnen natafelen zonder oncomfortabel te zitten. Armleuningen maken de zithouding relaxter en geven de eetkamerstoelen een luxe uitstraling. Zo heb je landelijke eetkamerstoelen met armleuning die vaak stoffen en gebogen armleuning hebben. Stoffen eetkamerstoelen met armleuning kunnen variëren. Uiteraard kunnen de armleuningen van stof zijn, maar vaak hebben stoffen eetkamerstoelen een armleuning van hout of staal. Dit zorgt ervoor dat deze stoel een stoerdere look kan aannemen of juist de rust nog meer naar voren laat komen door armleuningen van natuurlijk materiaal.

Over natuurlijk materiaal gesproken, houten eetkamerstoelen met armleuning zijn enig. Deze stoelen zijn over het algemeen minimalistisch, waardoor ze goed passen in een Scandinavisch of Bohemian interieur. Ben je dus op zoek naar leuke eetkamerstoelen met armleuning? Ga dan op zoek naar vintage eetkamerstoelen met armleuning en vindt de leukste parels om in je eethoek te zetten.

Eetkamerstoelen met armleuning.png

Eetkamerstoelen set

Wanneer je liever een wat strakker design wil of simpelweg allemaal dezelfde eetkamerstoelen wil, is een set enorm handig. Een eetkamerstoelen setbestaat uit een verschillend aantal stoelen en bestaat meestal uit dezelfde soort eetkamerstoelen. Een set kan soms voordeliger zijn dan als de stoelen los gekocht worden, maar dit verschilt per stoel en merk. Een populaire set is een eetkamerstoelen set van 6. Als je de ruimte hebt is het heerlijk als je veel stoelen en dus veel mensen kwijt kan. Met een eetkamerstoel set van 6 ben je zo klaar en heb je 6 stoelen in dezelfde stijl staan. Datzelfde geldt voor een set van 4 eetkamerstoelen. Zo gepiept en je hebt dezelfde stijl stoelen staan. Ook bestaat er een eetkamerstoel set van 2. Dit is handig als je niet zo’n grote eettafel hebt of juist wil combineren met bijvoorbeeld een bank en stoelen. Sets zijn dus echt een aanwinst als je dezelfde soort stoelen wil aanschaffen.

Eetkamerstoelen sets.png

Stapelbare eetkamerstoelen

We kennen het allemaal, de ene avond host je een diner voor 10 mensen en de volgende dag zit je weer met z'n viertjes aan de eettafel. Maar waar laat je al die extra stoelen voor je volgende diner zonder dat het veel ruimte in beslag neemt? Nou, dan zijn stapelbare eetkamerstoelen echt een uitvinding. Dit zijn eetkamerstoelen die je zo op elkaar zet en als een toren kan opbergen. Stapelbare stoelen komen in verschillende soorten en maten waardoor je ze kan matchen met je interieur. Zo heb je stapelbare kuipstoelen of stapelbare stoelen met armleuning. Super handig voor als je vaak meer stoelen nodig hebt maar ze niet altijd om de tafel wil hebben staan.

Deze punten geven een eetkamerstoel net even wat meer functionaliteit. Heb je inspiratie nodig in welke kleur je je eetkamerstoel moet aanschaffen? Klik dan door naar het volgende blog over de 5 meest populaire kleuren voor de eetkamerstoelen.

New Arrivals

Blue Italian Sideboard In Walnut
Vintage Murano Glass Clown
Antieke Brocante Kommode
Art Deco Brass Desk Lamp, 1930S
Vintage Tibetan Trinket Box
Vintage Draai Relax Fauteuil Buizenframe (+ Liggende Stand) Luie Stoel Vintage Aluminium Frame
Set Van 6 Deense Eetkamerstoelen 'Lyne' Vintage
Palissander Rechthoekige Verlengbare Eettafel 'Rinteln' Vintage
2X Vintage Touwstoel
4X Vintage Stoel
Vintage Eetkamertafel Uitschuifbaar
Minimalist Dutch Design Studio Van Eldik , Follega Kandelaar Set
Vintage Hala Zeist Tafellamp Model 759
Scandinavisch Beige, Bruin Hoekbank
Vintage Houten Platen Kastje / Vinyl Kastje / Lectuurbak / Vintage Lp Kastje
Staafjes Art Deco Stijl Hanglamp Kristal Gedraaide Staafjes
6 Vintage Mies Van De Rohe Mr10 For Movimento Moderno,Ca60S
Vintage Studiolamp Narita
Rood Oosters Vloerkleed Met Onder Andere Gele Bloemen 285X200Cm
Oosters Vloerkleed Met Mooie Blauw, Rood En Crème Kleuren 185X120Cm
Prachtig Oud Vintage Oosters Vloerkleed Met Voornamelijk Rood Tinten 168X112Cm
Subtiel Vintage Oosters Vloerkleed Met Onder Andere Rode En Grijze Kleuren 186X119Cm
Vintage Wollen Vloerkleed Voornamelijk Paarse En Gele Tinten 255X150Cm
Overwegend Rood/Beige En Groen Vloerkleed Oosters Motief 267X180Cm
Mooi Formaat Overwegend Roze Oosters Vloerkleed 300X200Cm
Oosters Vloerkleed Met Zachte Voornamelijk Roze, Crème En Blauwe Kleuren 290X200Cm
Oudroze, Rood En Blauw Oosters Vloerkleed Met Mooi Motief 285X202Cm
Oosters Vloerkleed Met Mooie Vierkante Patronen En Mooie Kleuren 230X170Cm
Groot Oosters Vloerkleed Voornamelijk Roze Tinten En Een Mooi Motief 358X248Cm
Mooi Formaat Oosterse Stijl Vloerkleed In Voornamelijk Zacht Blauwe Kleur 247X175Cm
See more