Ontdek 10.000+ items met korting in de re-SALE!
Maak van Black Friday een GREEN Friday bij Reliving

Maak van Black Friday een GREEN Friday bij Reliving

Maak van Black Friday een GREEN Friday bij Reliving

Stel je eens voor: een wereld waar shoppen niet alleen draait om kortingen en impulsaankopen, maar ook om duurzaamheid, bewustzijn en het behoud van onze prachtige planeet. Dat is precies wat Green Friday inhoudt. Green Friday 2023 komt eraan en in deze blog zullen we kijken naar wat Green Friday is, en waarom het een uitstekend alternatief is voor Black Friday.

Green Friday.png

Wat is Green Friday?

Green Friday is een dag waarop Reliving en andere duurzame ondernemingen je aanmoedigen om groene keuzes te maken en bedrijven te steunen die zich hiervoor inzetten. In een wereld waar de hype rondom Black Friday elk jaar maar blijft groeien, vindt er ook een tegenbeweging plaats. Deze beweging heet Green Friday. Green Friday draait helemaal om bewust consumeren, alles wat te maken heeft met duurzaamheid, en het verminderen van je ecologische voetafdruk. Kort gezegd, is Green Friday dus ontstaan vanuit het extreme en onnodige koopgedrag dat plaatsvindt op Black Friday en is een initiatief dat zich daar tegen in zet.

Green Friday valt op dezelfde dag als Black Friday. En dit jaar kun je Green Friday op 24 november****markeren in je agenda.

Green Friday acties

Op Green Friday kun je gelukkig ook rekenen op een overvloed aan duurzame acties en aanbiedingen. Gelukkig doen duurzame en biologische merken hier namelijk vaak aan mee. Denk aan kortingen op biologische producten, recyclebare verpakkingen, en eco-vriendelijke mode. Uiteraard doet Reliving ook mee! Op ons platform kun je niet alleen op vrijdag 24 november, maar het hele weekend lang genieten van enorme kortingen. Het mooie hier aan is dat shoppen bij Reliving ook verantwoord is. Elke aankoop die je doet draagt actief bij aan de transitie naar een circulaire en duurzame wereld! Hoe dan? We hebben een interessante vergelijking voor je: De productie van een nieuwe bank staat gelijk aan de CO2-uitstoot van een retourvlucht Parijs - Amsterdam. Koop jij dus een tweedehands bank op Reliving, dan bespaar je wel 200KG C02 uitstoot! Voordeel pakken in het Green Friday weekend bij Reliving zijn dus twee vliegen in één klap.

Green Friday (2).png

Black Friday

Black Friday, ooit de drukste winkeldag van het jaar, staat nu gelukkig steeds bekender als een donkere dag voor het milieu en het klimaat. Black Friday is er nog steeds voor degenen die op zoek zijn naar koopjes en aanbiedingen, maar Green Friday biedt een net zo voordelig alternatief (wat betreft je portemonnee en het milieu) voor degenen die zich willen inzetten voor een duurzamere toekomst! Black Friday is zeker nog steeds populair, maar de bekendheid van Green Friday in Nederland groeit gestaag. Reliving zet zich er met trots ook voor in!

Wat is het verschil tussen Green Friday en Black Friday?

Het grootste verschil tussen Green Friday en****Black Friday is natuurlijk de gedachte erachter. Terwijl Black Friday draait om overmatige consumptie, impulsieve aankopen en massaconsumptie, richt Green Friday zich op duurzaamheid, bewuste keuzes en milieuvriendelijke acties. Green Friday draagt bij aan bewustwording en laat je nadenken over de impact van je aankopen op het milieu, terwijl Black Friday vaak wordt geassocieerd met lange wachtrijen, hectische winkelcentra en onnodige aankopen. De keuze is aan jou, maar we kunnen je alvast vertellen dat ook Green Friday een geweldige kans is om geld te besparen terwijl je je ecologische voetafdruk verkleint!

Het is dus bijna Green Friday bij Reliving, en we hopen dat je nu geïnspireerd bent om deel te nemen aan deze groene revolutie. Laten we niet vergeten dat elke kleine stap telt. Of je nu besluit om helemaal niets te kopen, duurzame merken te ondersteunen of bewust te kiezen voor hergebruik en recycling, jouw bijdrage is van enorme waarde. See you then!

Geschreven door Team Reliving

Re-SALE