Ontdek 10.000+ items met korting in de re-SALE!
Hoe herken je waardevolle design meubels tussen alle tweedehands schatten?

Hoe herken je waardevolle design meubels tussen alle tweedehands schatten?

Hoe herken je waardevolle design meubels tussen alle tweedehands schatten?

Stel je even voor: je krijgt gasten over de vloer en terwijl ze binnenkomen zie je hun ogen zowat oplichten van verwondering. Waarom? De meubels in jouw huis zijn niet alleen meubels maar echte kunstwerken! Je hebt echte pareltjes als vintage design meubels, en ze maken van je huis een showroom waar je iedereen jaloers mee kan maken. Jou huis is nu een unieke, interessante en uitnodigende plek.

Design meubels zijn er erg goed in om zulke gevoelens op te wekken en in deze blog zullen we je vertellen hoe je design meubels kunt herkennen en waarom tweedehands designmeubels een fantastische keuze zijn!

Een design meubel herkennen doe je zo!

Om design meubels te herkennen is het belangrijk om goed te begrijpen wat we onder design meubels verstaan. Een designmeubel is de creatie van een getalenteerde ontwerper of een berucht merk. Bijvoorbeeld Artifort, Ligne Roset, Gispen of Kartell. Deze mensen en merken hebben hun naam niet zomaar gekregen… ze worden gewaardeerd en bewonderd om hun unieke visie op ontwerp, materialen en stijl.

Naast verrassende en o​​riginele vormgeving, speelt de keuze van materialen ook een cruciale rol. We herkennen dat er vaak gebruik wordt gemaakt van hoogwaardige, stevige en organische materialen zoals leer, hout, rotan, wol en katoen.

Bij een designer meubelstuk investeer je dus echt in vakmanschap, de materialen en het unieke ontwerp van de ontwerpen of het merk.

Design meubels vs. gewone meubels

Een erg belangrijk verschil tussen design meubels en gewone meubels is dus de productie en het materiaal. Gewone meubels worden met grote aantallen in fabrieken geproduceerd van goedkopere materialen. Design meubels daarentegen worden vaak van hoogwaardige, duurzame materialen met de hand gemaakt door ambachtslieden met oog voor detail!

Dit gebruik van premium materialen en het uniek ontwerp maken design meubels doorgaans een stukje duurder dan gewone meubels. En naar onze mening terecht. Bedenk je echter wel dat je natuurlijk investeert in een tijdloos stuk dat niet alleen zijn functie vervuld, maar ook echt een statement in je huis is.

hoe herken je design meubels.png

Nog een fun fact over dat je ook helpt design meubels te onderscheiden van gewone meubels is dat design meubels vaak in beperkte oplages uitgebracht worden, daardoor zijn ze zeldzamer en automatisch waardevoller. Ze dragen dan ook vaak de handtekening van de ontwerpen en het oplage nummer!

Design meubels bij Reliving

Toch kan design meubels herkennen lastig zijn. Gelukkig hebben wij gecureerde en geliefde collecties aan design meubels voor je klaar staan. Toch wel zo makkelijk ;)
Verder hebben we nog een paar tips om via Reliving op schattenjacht te gaan naar je eigen design pareltjes:

Filter op de eerder benoemde materialen die vaak worden gebruikt in design meubels. Herken je kwaliteitsmaterialen zoals massief hout, echt leer en hoogwaardig staal, dan ben je waarschijnlijk op het spoor van een designstuk.

Let ook op opvallende ontwerpkenmerken en details. Designmeubels staan echt bekend om hun unieke vormen, verrassende lijnen en innovatieve functies. Als iets er echt uitspringt qua ontwerp, zou het zomaar een design meubel kunnen zijn!

hoe herken je design meubels.png

Een misschien vanzelfsprekende maar toch belangrijke tip, is het letten op de namen van bekende ontwerpers en merken. Zoek naar namen zoals Rietveld, Eames, Le Corbusier, Arne Jacobsen, en Knoll, die bekendstaan om hun iconic designstukken!

Klaargestoomd en ready hebben wij er alle vertrouwen in dat jij klaar bent om op zoek te gaan naar die unieke vintage of tweedehands designer vondsten die ook jouw huis helemaal tot leven zullen brengen. De wereld van design meubels wacht op je! Veel succes en veel plezier met je zoektocht naar designmeubels op Reliving :)

Geschreven door Team Reliving

Re-SALE