• Blog
  • /
  • Creëer jouw ultieme home office met deze 6 makkelijke tips!

Creëer jouw ultieme home office met deze 6 makkelijke tips!

Creëer jouw ultieme home office met deze 6 makkelijke tips!
Creëer jouw ultieme home office met deze 6 makkelijke tips!

Deze week hebben we te horen gekregen dat de maatregelen worden aangescherpt tot 1 juni. Dit betekent voor veel mensen dat ze langer zijn aangewezen tot thuiswerken dan in eerste instantie gedacht. Wij van Reliving werken voornamelijk vanuit huis, dus we weten als geen ander hoe we onze werkplek goed moeten inrichten. Dit delen we graag met jullie in 6 tips voor een productieve én leuke home office!

1. The basics

Er zijn een paar key dingen die ervoor zorgen dat je thuis net zo lekker werkt als op kantoor: claim een hoekje of kamer voor jezelf waar jij je kantoortje op zet en hou je aan een vast ritme. Sta bijvoorbeeld elke dag op dezelfde tijden op en doorloop je ochtendritueel. Door een goede werkplanning te maken zorg je ervoor dat je rust in je dag hebt. Wij werken bijvoorbeeld altijd in blokken van 2 uur en nemen dan een korte pauze. Neem ook vooral de tijd om rustig te lunchen en af en toe de benen te strekken. Wij plannen daarnaast vaak een paar (digitale) sport klasjes per week in. Sporten zorgt ervoor dat je fit blijft en door de aanmaak van serotonine wordt je er ook nog eens blij van.

2. Relight my fire

Goed licht is van invloed op je productiviteit en helpt oogvermoeidheid en hoofdpijn te voorkomen. Wij vinden persoonlijk natuurlijk licht het prettigste om te werken. We zitten het liefst dwars ten opzichte van het raam: als je met je gezicht naar het raam zit moeten je ogen zich namelijk te veel aanpassen tussen het daglicht en je scherm. En als je met je rug naar het raam zit heb je een vervelende schaduw op je beeldscherm. Heb je toch meer licht nodig? Zet een mooie tafellamp op je werkplek of een mooie hoge vloerlamp ernaast.

3. Planten

Groen in je omgeving zorgt voor rust en concentratie. In een groene omgeving gaat je productiviteit zelfs 15% omhoog! Zet daarom een mooie plant neer op je bureau en kies een paar groene vrienden uit die je in de ruimte om je heen zet. Er zijn verschillende luchtzuiverende planten die goed zijn voor in de werkkamer. Denk hierbij aan goudpalm, blauwvaren, lepelplant en de klimop.

Beeld1.jpg

4. Marie Kondo all the way

Je wil zo min mogelijk afleiding op je werkplek hebben. Neem daarom de tijd om je werkplek alleen voor werk in te richten. Zet geen wasmand naast je bureau en laat dat boodschappenlijstje ook niet naast je computer slingeren.

5. Maak het gezellig!

Of je nou van een lege ruimte houdt of juist beter werkt in een drukke omgeving; geef er je eigen draai aan! Door je home office gezellig en eigen te maken creëer je in een mum van tijd overal jouw mobiele kantoor. Zet bijvoorbeeld een vaas met een mooie bos bloemen op je bureau, verwen jezelf met een flinke pot thee en drink deze uit je favoriete mok tussen twee werkblokken in. Je kunt ook een handig rek aan je muur hangen waar je to-do lijstjes en post-it’s op kwijt kan. Of hang simpelweg wat gezellige wandbordjes op je muren. Wij starten onze dag altijd door een lekkere geurkaars van soja- of bijenwas aan te steken. Staat niet alleen gezellig, maar brengt ons ook gelijk in de juiste mood.

6. Dance the blues away

Met een fijne playlist kom je een heel eind. Zoek uit wat voor jou het beste werkt. Is dat smooth jazz, uptempo motown of misschien wel deep-house. Muziek staat erom bekend onze gemoedstoestand te kunnen manipuleren, speel er dus vooral mee. Onze favoriet is de Lo-Fi Beats op Spotify en op vrijdagmiddag zetten we een deep-house playlist op. Swingend het weekend in!

New Arrivals

Set Vijf Martini Glazen Bloemdesign
Fritz Hansen Butterfly Chair
Vintage Plantenstandaard Plantentafel
Vintage Kruk Eiken Brutalist
Vintage Vloerlamp Bay West Germany 555-50
Vintage Bureau Jaren 60
Art Deco Vaas
Dijkstra Wandlamp
Leolux Lederen Fauteuil
Yamaha Yu30Sb Silent Piano | 2009 | Perfecte Staat | U3
Vintage Ikea Löv Lamp Voor Op Tafel Of Aan De Muur
Vintage Deense Kast
Luchter
Vintage Jaren 70 Spiegel In Zeer Goede Staat.
Vitra Panton Chair White Mat
Tafellamp, Mooi Retro!
Vintage Wandlamp
Mooie Tafellamp
Keramiek Tafellamp
Vintage Wandlampje
Commode/Ladekast, Deens Vintage Design
Deense Lamellenlamp
Vintage Kast
Vintage Oude Houten Toonbank Met Lades En Groen Formica Bovenblad
Vintage Ikea Stroja Plafond,  Lamp
Colby Bankje (Hout)
Mooie Rosé Glazen Art Deco Style Schaal/ Bord
Beeld Van Maria Met Kind In Goud- En Beigetinten
Goudkleurig Beeld Van Maria Met Kind
7 Vintage Roomdividers
See more

Per Categorie

Banken

Banken

Kasten

Kasten

Vloerkleden

Vloerkleden

Lampen

Lampen

Servies

Servies

Spiegel

Spiegel

Kunst

Kunst

Stoelen

Stoelen

Vaas

Vaas

Tafels

Tafels

Kandelaar

Kandelaar

Kapstok

Kapstok