• Blog
  • /
  • 7 tips voor een gedekte Paastafel

7 tips voor een gedekte Paastafel

7 tips voor een gedekte Paastafel
7 tips voor een gedekte Paastafel

Het komt er bijna aan! De tijd van eitjes zoeken, fijne pasteltinten en gezellig tafelen met vrienden en familie. Pasen is een mooie kans om wat extra tijd te besteden aan het dekken van de tafel; kaarsjes aan, bloemetjes op tafel en het mooiste servies mag uit de kast. We hebben 7 gouden tips voor je op een rijtje gezet om van jouw Paastafel een succes te maken. Het mooie is dat dit allemaal tips zijn waarvoor je waarschijnlijk alle spullen al in huis hebt. Je hoeft dus geen extra decoratiemateriaal te kopen, lekker duurzaam en budgetvriendelijk! Ontdek hieronder de tips en proef alvast het Paasgevoel!

Neem ook een kijkje op onze Paascollectie!

Tip 1. Een servet hoort erb(ei)

paashaas-DSCF8436.jpg

Hoe kun je dan een bord leuk versieren? Stoffen servetten zorgen voor een luxere uitstraling en zijn een stuk duurzamer omdat je ze natuurlijk vaker kunt gebruiken! Daarnaast kun je de servetten telkens weer anders vouwen. Aan de hand van de volgende DIY maak je van jouw stoffen servet een schattige paashaas.

Je hebt nodig:

Stoffen servetten, gekookte eieren en dunne touwtjes van ongeveer 30 cm.

De eerste stap is om de stoffen servet aan twee overliggende punten naar binnen te vouwen en deze stap nogmaals herhalen. Daarna vouw je de linker en rechter punt naar elkaar toe en leg je het ei ertussen. Vervolgens bind je het servet net boven het ei samen met een touwtje.

Tip 2. Om door een ringetje te halen

Staan er bij jou geen eitjes op het menu? Dan kun je de servetten door een zelfgemaakte servetring van rozemarijn steken. Rozemarijn is prachtig van kleur en geurt daarnaast ook heerlijk. De volgende dag kun je de rozemarijn weer in de keuken gebruiken, super duurzaam dus en zo gemaakt!

Tip 3. De bloemetjes binnen zetten

bloembollen-DSC04963 (1).jpg

Bloembollen zoals narcissen en blauwe druifjes zorgen voor een heerlijk lentegevoel in huis! Het fijne aan kleine bloembollen is ook dat de bloemen niet zo lang zijn en je elkaar dus nog gezellig over tafel aan kunt kijken wanneer deze op tafel staan. Een vaas met een groot boeket is natuurlijk prachtig, maar niet zo praktisch wanneer je aan tafel gaat. Je kunt de bloembollen in plantenpotjes zetten, maar kleine kommetjes of een stukje inpakpapier dat je over hebt kunnen ook prima dienst doen. Op de foto zijn de potjes ingepakt met een stukje oud papier dat om een bos bloemen zat. Wanneer Pasen voorbij is, kun je de bloembollen in jouw tuin planten, zo heb je er tweemaal plezier van!

Tip 4. Waar zit jij aan tafel?

naambordje-DSCF8464-2 (1).jpg

Door voor iedereen een handgeschreven naamkaartje te maken geef je jouw vrienden of familie het gevoel dat ze heel erg welkom zijn. Voor naamkaartjes bestaan speciale houdertjes, maar je kunt deze makkelijk zelf maken van lekkere paaschocolaatjes!

Je hebt nodig:

Paaschocolaatjes, bakje heet water, scherp mesje en een theedoek die vies mag worden.

Doop het mesje een paar seconden in het hete water, maak droog met de theedoek en maak daarna een kleine inkeping in het chocolaatje. Hier kun je vervolgens je handgeschreven naamkaartje in zetten.

Tip 5. Het Paasmenu

Paasmenu blog.png

Naast naamkaartjes is het ook heel leuk om een gezellig Paasmenu samen te stellen. De menukaarten kun je qua kleur afstemmen op jouw eigen Paastafel. Je kunt de kaarten ook in echte paasvormen knippen zoals een ei of een haas.

Tip 6. Sorteer en combineer!

DSCF8456.jpg

Met Pasen dek je de tafel wellicht voor meer mensen dan dat je gewend bent. Dat je niet voor iedereen het zelfde bordje hebt geeft echt niet. Dit is juist een uitgelezen kans om verschillende soorten borden met elkaar te combineren! Als je zorgt dat er van ieder bord ten minste twee op tafel staan, zul je zien dat deze mix toch een mooi geheel kan vormen.
Het combineren van borden die van elkaar verschillen in vorm én kleur zorgt voor een meer eclectische, levendige en vrolijke tafel. We hebben bij Reliving een groot aanbod aan servies om jouw Paastafel compleet te maken.

Tip 7. Een koele vaas

Bij een feestelijke Paasbrunch mag een glaasje champagne of een lekkere mimosa natuurlijk niet ontbreken! Een hele handige tip voor een goed gekoelde champagnefles is om een vaas te gebruiken als wijnkoeler! Op een creatieve en duurzame manier een item vaker gebruiken, wie wil dat nou niet?

Met deze 7 tips zet je in een handomdraai een prachtige Paastafel neer, zo blijft er meer tijd over om te genieten van het samenzijn en alle lekkere hapjes. We wensen je heel veel plezier en een vrolijk Pasen!

Ben jij nog op zoek naar items voor jouw Paastafel? Kijk gerust naar onze Paascollectie!

New Arrivals

Kibori Kuma (木彫り熊) Japan
Japanse Houten Opstapkruk.
Schilderij Rivierlandschap
Japanse Shigaraki-Yaki Chatsubo ( Tea Leaf Jar )
Glazen Blokvaas, 24 Cm, ‘Made In West-Germany’
Japanse Geglazuurde Vaas, Shōwa Periode
West Germany Vaas
West Germany Vaas
West Germany Vaas
Mid-Century Fauteuil
West Germany Vaas
Dames Fauteuiltje Biedemeier Stijl
Japanse Geglazuurde Vaas, Shōwa Periode
Vintage Travertin Salontafel
Terracotta Kruik Vaas
Rotan Schaal Op Voet
Brutalist Tafeltje
Vintage Houten Bord
H&M Home Dienblad
Keramieken Schaaltje
H&M Home Dienblad Zwart
Glazen Schaal
H&M Home Terracotta Schaal
Grote Terracotta Vaas
Tafellamp Plissé Kap
Zakdoek Vaas
Man En Vrouw Beeld
Mooie Bubbelvaas Goossens
Acacia Houten Dienblad
Terracotta Vaas
See more

Per Categorie

Banken

Banken

Kasten

Kasten

Vloerkleden

Vloerkleden

Lampen

Lampen

Servies

Servies

Spiegel

Spiegel

Kunst

Kunst

Stoelen

Stoelen

Vaas

Vaas

Tafels

Tafels

Kandelaar

Kandelaar

Kapstok

Kapstok