Ontdek 10.000+ items met korting in de re-SALE!
6 tips voor een strakke, én gezellige vintage woning

6 tips voor een strakke, én gezellige vintage woning

Er is natuurlijk helemaal niets mis met een modern & strak interieur an sich. Geometrische vormen en ingetogen kleuren zorgen namelijk snel voor een rustgevend geheel in huis. Zeker fraai! Al kan het af en toe dat ene beetje ‘gemütlichkeit’ missen, wat het van een huis naar een thuis transformeert. Met name nu de donkere winterdagen dichterbij komen, halen we graag wat extra gezelligheid in huis. Hoe breng je daar verandering in? Door vintage meubels te combineren met strakke designer pieces!

1. Natuurlijke materialen

Gelukkig misstaat een ambachtelijk wollen plaid, schapenvachtje of sierkussen niet op een designer bank! Als deze items dezelfde kleur hebben als de bank, zul je zien dat het gecoördineerd (en alles behalve kneuterig) oogt. Ook kussens van stoffen zoals wol en linnen in combinatie met vintage houten meubels en een gevlochten vloerkleed zorgen voor een extra warme uitstraling in huis.

2. Retro dressoirs

Dankzij de minimale, rechthoekige vormen van dressoirs en kasten uit de jaren 70, passen deze kasten vaak mooi in een strakker interieur. Toch brengt het dankzij de kleur wat meer charme in huis en biedt het meer oppervlakte ter decoratie of een gezellige tafellamp.

3. Aardewerk & planten

Speur naar vintage potten, vazen en keramiek en vul deze met mooie planten of misschien wel een (gedroogd) bouquet. Mensen worden gelukkig van het zien van natuur om zich heen, maar dat betekent niet dat je je woonkamer meteen moet omtoveren tot een binnentuin. Kies voor een aantal planten die je prachtig vindt, en zet deze op een rustige en ruimtelijke plek. Ook leuk: een aantal vintage keramieken vaasjes met losse bloemen zien er gezellig, doch modern uit!

4. Kaarskunst

Geen open haard in huis? Ga los met kaarsen! Kleine warme lichtpuntjes in huis doen al heel wat. Combineer bijvoorbeeld verschillende soorten kaarsen in dezelfde kleur, en zet deze bij elkaar. Zoals een aantal stompkaarsen op een schotel, dinerkaarsen in een vintage kandelaar of abstracte, handgemaakte exemplaren.

5. Antieke spiegels

Grote spiegels met gouden klassieke lijsten horen echt niet alleen thuis in een historisch pand! Juist in een modern interieur staan deze spiegels prachtig dankzij het grote contrast. Het zorgt voor een interessant detail, én een ruimtelijke look in huis.

6. Bar carts

Van messing exemplaren op wieltjes, tot glazen kastjes met een houten frame. Er zijn bijzonder veel vintage bar carts te vinden, dus voor ieder interieur zit er wel eentje bij. Wellicht heb je al een aantal koperen accenten in je huis? Dan staan goudkleurige bar carts hier heel goed bij. Combineer hem op gepaste wijze met je favoriete fles drank, vintage cocktail glazen en kristallen karaf - al is het enkel ter decoratie!

Geschreven door Team Reliving

Re-SALE