• Blog
  • /
  • 5 tips voor een zomerproof huis

5 tips voor een zomerproof huis

5 tips voor een zomerproof huis
5 tips voor een zomerproof huis

Het is weer lente! We geven je tips om je huis helemaal ready te maken voor de zomer.

Wanneer er stofdeeltjes zichtbaar werden door de eerste zonnestralen, wist men vroeger wel hoe laat het was. Tijd voor de voorjaarsschoonmaak! Kolenkachels, gebrek aan elektrische stofzuigers én het feit dat men met meer mensen in één huis woonde, maakte een grote schoonmaak vroeger noodzakelijk. Alle ramen en deuren werden opengezet zodat het huis lekker kon doortochten, de kleden kregen ervan langs een mattenklopper, gordijnen gingen naar de stomerij, houten meubels werden in de boenwas gezet en het servies dat weinig werd gebruikt, kreeg een extra sopje.

4.png

Bron & Bron

Gelukkig zijn we tegenwoordig gezegend met snelle stofzuigers, swiffers en schoonmaakdoekjes die het leven een stuk minder stoffig maken. Toch beginnen bij veel mensen de handjes te jeuken wanneer het seizoen verandert en wordt deze tijd van het jaar gezien als de perfecte tijd om je huis eens flink op te ruimen. Van de vroegere voorjaarsschoonmaak naar de moderne voorjaarsopruiming! We hebben 5 gouden tips op een rijtje gezet om te zorgen dat jouw huis weer een frisse, nieuwe look krijgt.

shop items blog (blokken) (2).png

Neem gelijk een kijkje bij onze Kasten collectie om al je spullen in op te ruimen.

Tip 1. Strak structuurtje

Hoeveel kamers heb jij in jouw huis? Om het overzichtelijk te houden is het goed om gestructureerd te werk te gaan bij het opruimen van je huis. Begin bijvoorbeeld met de ruimte waar het meeste opgeruimd moet worden en ga daarna pas verder in een andere ruimte. Zo kun je het werk eventueel ook over verschillende dagen verspreiden zonder dat je in een enorme puinhoop zit.

Kom je tijdens het opruimen mooie items tegen die eigenlijk maar liggen te verstoffen? Of ben je op sommige meubels een beetje uitgekeken? Overweeg dan om ze hier te verkopen via Reliving, dat is namelijk een fluitje van een cent!

Tip 2. Geen troep op de stoep

Zoals we hierboven al hebben omschreven, kunnen jouw vintage parels en tweedehands schatten op de Reliving website terecht. Maar waar moeten de overige spullen naartoe? Geen zorgen! Breng het naar een kringloopwinkel bij jou in de buurt of geef het weg aan vrienden of familie. Wanneer een item niet meer de moeite waard is om te verkopen mag het naar de stort of kun je het laten ophalen door de gemeente. Hier worden alle overige spullen en onderdelen van spullen verzameld om weer gerecycled te worden. Denk twee keer na voordat je besluit iets weg te gooien. Door meubels zo lang mogelijk in omloop te houden, draag je blij aan een duurzamere wereld.

Tip 3. Van ruilen komt geen huilen

5.png

Bron & Bron

Maar laten we wel wezen, de voorjaarsopruiming is natuurlijk vooral een goed excuus om je huis, of delen ervan te restylen! Ruil de hoogpolige tapijten in voor kelims of kleden van riet. De kussentjes en plaids van wol of velours kunnen worden omgewisseld voor exemplaren van een koelere stof zoals linnen of katoen. Vervang de donkere, zware gordijnen die in de wintermaanden de warmte binnenhouden voor lichtere gordijnen en laat het zonnetje in huis. Vergeet niet de kleine plantenpotjes in te ruilen voor een grotere pot.

Tip 4. Groene groeispurt

6.png

Bron & Bron

Geef je groene vriendjes ook wat extra aandacht, misschien zijn ze wel toe aan een groter huisje? Met het verpotten van planten kan je ervoor zorgen dat ze in de zomer weer goed kunnen doorgroeien. Ook planten die je niet verpot kun je wat extra plantenvoeding geven en de meeste planten vinden het ook lekker dat hun bladeren eens afgestoft worden met een vochtig doekje.

Tip 5. Restylen van parels

7.png

Bron & Bron

Items opnieuw stylen en creatief bezig zijn, heerlijk toch? In plaats van spullen de deur uit te doen kun je ze ook een nieuwe look geven. Zo kun je een oude vaas in een nieuw jasje steken door ‘m in een fris kleurtje te schilderen. Dit is hét moment voor mooie snijbloemen. Om nog langer van een boeket te kunnen genieten laat je de bloemetjes ondersteboven laten indrogen, duurzaam en budget friendly!

8.png

Bron & Bron

Ben je wel te porren voor een grotere DIY? Geef dan een van je kasten een make-over! Dit is wel even een werkje maar dan voelt het ook echt alsof je een nieuwe kast hebt. Ga bijvoorbeeld voor een hip pastel tintje om een echte zomerse look te creëren. Geef je items een nieuwe look en word weer verliefd op jouw eigen huis.

Met deze 5 tips is jouw huis in een mum van tijd klaar voor de zomer! Geniet van de eerste zonnestraaltjes en natuurlijk van je eigen huis!

shop items blog (blokken) (3).png

Ben jij nog op zoek naar vintage tuinmeubels om je tuin of balkon compleet te maken?

Neem dan een kijkje op onze Tuin & Balkon collectie!

New Arrivals

Zeldzaam Mooi! 3(!) Sigurd Ressell - Vatne Mobler - Vintage Falcon Chairs. 3X Falcon Chairs
Ladeblokje
Massive Rvs Wandlampen Kegelvormig.
Lumi Moda Italia Wandlamp Gesatineerd Glas.
Vintage Electrisch Bruin Klokje Van De Hema Jaren '70.
Egon Ostergaard Secretaire Voor Bröderna Gustafssons
Prachtige Club Fender
Chinese Stijl ~ Oosterse Kastje
Koloniale Dekenkist In Vintage Stijl
Ikea Vintage Ostana Wandlamp Uit De Stockholm Serie.
Glazen Schaal, Scandinavisch
Serveerschaal Buchan Portobello Scotland
Impala Armstoel Cor Bontenbal Voor Fristho Franeker
Himalaya Zoutlamp Met Dimmer 2-3Kg - 20Cm Hoog - Zoutsteenlamp
Hollywood Regency Tafellamp H 70 X B 47 Cm
Vintage Halogeen Jaren ‘80 Lamp
Vintage Ikea Tafellamp B8802
Groene Zware Gietijzeren Art Deco 5 Armige Vloer Kandelaar
Ikea Ice Cube Iviken Glazen Tafellamp Jaren '90.
Memphis Style Kapstok Spiraal Zwart.
Eiken Barkast Met Beeldhouwwerk.
Metalen Kermispaneel "Varkentje". In Zwaar Metaal.
Groot Metalen Kermispaneel "Bambi"
Vintage Rattan Dining Chairs
Buikkastje, Ladekast Restyled
Pablo Picasso "Jeu De La Cape" 1961.
André Goezu (1939) Groot Stilleven
Hoofdbord/Hoofdeind
Stoel Met Borduurwerken
Fauteuil Met Borduurwerken
See more

Per Categorie

Banken

Banken

Kasten

Kasten

Vloerkleden

Vloerkleden

Lampen

Lampen

Servies

Servies

Spiegel

Spiegel

Kunst

Kunst

Stoelen

Stoelen

Vaas

Vaas

Tafels

Tafels

Kandelaar

Kandelaar

Kapstok

Kapstok