Maak jouw huis klaar voor quarantaine in 6 stappen

De quarantaine is verlengd tot 29 april. De afgelopen weken lag de focus op het creëren van de juiste werkroutine, het opzetten van onze home office en het omschakelen van social time buitenshuis naar quality time binnenshuis. Juist nu is het gezellig maken van je huis erg belangrijk, daarom delen wij onze tips hoe je dat het makkelijkst kan doen:

1. Personality is key

Wat maakt een huis tot een thuis? Dat zijn vaak de herinneringen en momenten die je deelt, de mensen waarmee woont en jouw eigen gevoel. Maak van jouw huis een thuis door de inrichting persoonlijk te maken. Neem de tijd om door je foto’s te gaan en kies degene uit waar jij een warm gevoel bij krijgt. Lijst deze in of maak er een mooie collage van. Snuffel eens rond op zolder of in de berging, dat ene grappige krukje dat je van je moeder hebt gekregen kan een leuk plantentafeltje worden en dat kitscherige vaasje dat je als aandenken op vakantie hebt gekocht staat toch wel erg leuk met een kleurrijke bos bloemen. Laat vooral jezelf terugkomen in je huis. Jij bent one-of-a-kind!

2. Fluffy feels

Er zijn verschillende soorten stoffen en materialen die we in ons huis kunnen halen. Van het zachte velours, velvet en corduroy naar het hardere staal, leer en glas. Door zachte stoffen te gebruiken voor poefen, kussens en plaids creëer je een zachtere sfeer. Deze vertaalt zich direct naar en knusse uitstraling. Wil je extra knusheid? Kies dan voor dat leuke kleedje of tapijtje. Een zachte stof op een groot oppervlakte geeft jouw ruimte gelijk een warm en gezellig gevoel.

 

 

3. Candlelight romance

Kaarsen, kandelaren en theelichten. Kaarslicht geeft meer sfeer en gezelligheid aan een interieur. Dit komt doordat het licht van een kaars een warme kleur licht geeft en daarnaast zachtjes beweegt, wat een ontspannen effect heeft. Na een lange werkdag aan de eettafel of thuis school dag voor de kinderen, kan je dit wellicht wel goed gebruiken. Kaarslicht komt het beste tot zijn recht in het donker, dus lichten uit en kaarsjes aan!

4. Green friends

Mensen die in een groene omgeving wonen voelen zich over het algemeen gelukkiger, gezonder en fitter. Geen wonder dat we zo graag planten in huis halen! We hoeven ook helemaal niet naar buiten om die urban jungle te creëren. Nu we tijd over hebben kunnen we wat extra liefde aan onze groene vrienden geven. Verplaats je planten naar andere hoekjes van je ruimte, zet ze op het balkon voor een buiten jungle. Ga eens aan de slag met het verpotten van je planten zodat ze meer ruimte hebben om te groeien of kweek zelf nieuwe plantjes door te stekken. Wist je ook dat je die basis terracotta potten heel gemakkelijk een nieuw kleurtje kan geven? Staat meteen gezellig!

 

5. Warme kleuren

Wanneer je items in je huis haalt kies dan voor de kleuren die aan de warme kant van het kleurenspectrum zitten. Zo haal je automatisch warmte en gezelligheid in huis. Neem eens een kijkje in je voorraadkast of je nog kleur hebt liggen en kijk waar je het voor kan gebruiken. Wil je echt creatief zijn, waag je dan eens aan het mengen van kleuren!

6. DIY

Nu we thuis zitten hebben we opeens heel veel tijd omhanden om dingen aan te pakken waar we normaal gesproken minder tijd voor zouden hebben. Als je door je ruimtes kijkt, sta dan even stil bij wat je zelf makkelijk kan upgraden. Denk aan al je lang houdbare producten overschenken in gezellige weekpotjes, een centerpiece op je keukentafel zetten van een grote bos bloemen of stort je op het maken en inlijsten van droogbloemen.