• Blog
  • /
  • Neotenic design uitgelegd

Neotenic design uitgelegd

Neotenic design uitgelegd
Neotenic design uitgelegd

Zacht, rond en chubby, dat is Neotenic design. Neoteny is een wetenschappelijke term die wordt gebruikt voor het beschrijven van het behoud van jeugdige kenmerken bij volwassenen. Nu je dat weet zie je wellicht direct de link met deze stijl. Neotenic design heeft vaak iets kinderlijks en door de gekke proporties, ronde vormen en zachte en kleurrijke materialen zijn deze meubels vaak erg schattig maar toch echt bedoeld voor volwassenen.

Er wordt dankzij deze trend nu ook onderzoek gedaan naar of mensen meer geluk ervaren door zich te omringen met meer meubels en gebruiksvoorwerpen die kinderlijke vormen en karakteristieken hebben.

Niet alleen zijn neotenic designs heel leuk om te zien en zeer uitnodigend om op te gaan zitten of om aan te raken. Er wordt dankzij deze trend nu ook onderzoek gedaan naar of mensen meer geluk ervaren door zich te omringen met meer meubels en gebruiksvoorwerpen die kinderlijke vormen en karakteristieken hebben. Deze fijne design esthetiek past perfect in de tijd waarin we leven waarin self care een veelbesproken onderwerp is.

Alhoewel de kinderlijke vormen in hedendaags high end design veel mensen is opgevallen is neotenic design nog geen officiële designstroming. De term is in het leven geroepen om dit type design aan te kunnen duiden maar er zit geen vaste groep designers achter die hun ontwerpen met voorbedachte rade neotenic hebben vormgegeven. We zijn dan ook reuze benieuwd hoe deze trend zich verder zal gaan ontwikkelen en verheugen ons op de fantasierijke interieurs van de toekomst.

Een neotenic vibe bij jou thuis

Neotenic designs zijn perfect om van je huis een super comfy omgeving te maken waarin je helemaal tot rust kunt komen en ver weg lijkt te zijn van de harde buitenwereld met al zijn scherpe hoeken en grauwe kleuren.

Heb jij zin om deze stijl trend bij jou thuis toe te passen? Ga dan op zoek naar spullen met ronde vormen en een schattige uitstraling. Ga bijvoorbeeld voor een rond vloerkleed in plaats van een rechthoekige variant. Kijk ook eens naar vintage space age design en ontwerpen geïnspireerd op de jaren 80 in leuke pastelkleurtjes, die combineren vaak prachtig met elkaar. Zo houd je alle serieuze en saaie zaken lekker buiten de deur.

bubble sofa ontworpen door Sacha Lakic Bron_ https___casa.abril.com.br_decoracao_10-tendencias-interiores-destaque-decada_.jpeg

__Bubble sofa ontworpen door Sacha Lakic

Jumbo Studio stoel en lampBron_ https___nymag.com_strategist_article_explaining-the-chubby-design-trend.html.jpg

__Jumbo Studio stoel en lamp

Roly Poly Chair door Faye Toogood en Jumbo stoel.Bron_ https___www.architecturaldigest.com_story_this-family-home-in-tribeca-is-not-afraid-to-be-playful_epik=dj0yJnU9bmp2SHltMFJuaExJdExSbmwwc1ZhNVJvcjRaNHhUaVImcD0wJm49emFuX3VaOVNQZWlkWm9.jpg

__Roly Poly Chair door Faye toogood

De stijl Neotenic is heel goed te combineren met Retrofuturisme. Wil je meer weten over deze designstroming? Ook hier zijn we helemaal ingedoken om alle ins & outs met jullie te kunnen delen.

Leer hier meer over Retrofuturisme

New Arrivals

Frans Aardewerk 10 Ontbijtbordjes En Een Dekschaal
Oude Vuurtest Workummer Aardewerk.
5 Porseleinen Onderzetters By Kaiser
Oude Schaal Aardewerk Workum.
5 Schaaltjes  "Parafeu" By Petrus Regout Maastricht
Duo Van Hele Leuke Degelijke Italiaanse Design Stoelen (Caligari)
Beautiful Danish Vintage Design Chair In Style Of Hans Wegner
Aardewerk Uit Workum.
Comfortable And Qualitative Vintage 60S Lounge Chair
Antiek Secretaire Bureau
Set Aardewerk Terracotta Tuin Windlichten Kandelaars
Waterkan, Roodkoper Met Messing
Hand Gehamerde Art Deco Vaas
Sfeer Lamp Marmer Lotusbloem
Empirestijl Kandelaar
Antieke Geborduurde Stoel
Merklap
Merklap
Formica Bijzet- Of Plantentafel Jaren 60
Blauw Glazen Hoofd Decoratie
Vintage Serveerwagen Gevonden In Denemarken
Vintage Taakfineer Boekenkast
3 X Vintage Krukjes, Prijs P/S
Bamboe Riet Rotan Kastje Dressoir
Tuinmeubel Houten Tonnen Marmer Tafel
Pander Nachttafels Bijzettafel Eiken Hout
Vintage Groene Fauteuil Teak
Vintage Lichtblauwe Deense Fauteuil Ribstof Blauw
Vintage Witte Fauteuil | Wit Bouclé Gestoffeerd
Vintage Gele Cocktail Fauteuils | Fauteuiltje Geel
See more

Per Categorie

Banken

Banken

Kasten

Kasten

Vloerkleden

Vloerkleden

Lampen

Lampen

Servies

Servies

Spiegel

Spiegel

Kunst

Kunst

Stoelen

Stoelen

Vaas

Vaas

Tafels

Tafels

Kandelaar

Kandelaar

Kapstok

Kapstok