Reliving kijkt binnen bij: Marieke van Whispering Bold

Deze week spraken wij Marieke van Whispering Bold over haar passie voor interieur, tweedehands meubels en over het volgen van trends.

Voor de mensen die je nog niet kennen, wie is Marieke?

Ik begon Whispering Bold vanuit een passie om mijn uiteenlopende professionele ervaringen en mijn liefde voor interieur bij elkaar te brengen. Gekwalificeerd als business analist, strateeg en marketeer, bouwde ik eerst een succesvolle internationale carrière op in marketing en business development. Dit deed ik voornamelijk binnen de medische industrie. Daarnaast volgde ik mijn levenslange passie voor interieur en behaalde een diploma in interieurontwerp.

 

Ik doe liever niet aan trends, ik volg ze niet en kopieer ze niet. Ik doe precies waar ik zelf zin in heb, en wat ik leuk vind.

 

Ik veranderde vroeger continu mijn kamer en probeerde mijn zusjes over te halen van kamer te veranderen zodat ik weer opnieuw kon beginnen. Fast forward een paar jaar en tal van huis renovaties later, ben ik nu ook actief op social media en deel mijn kenmerkende stijl online met (interieur) fragmenten uit het dagelijks leven. 

 

 

Waar staat Whispering Bold voor?

Ik had moeite om een ​​naam te vinden die mijn stijl zou beschrijven. Want wat is mijn stijl nou eigenlijk? Ik ga meestal voor ergens tussen industrieel chic, urban jungle of vintage, maar ik doe vooral gewoon wat ik leuk vind. Zelfs als dat nergens in een hokje past. Ik volg geen trends, maar hou wel van blikvangers. Statements. Zonder ‘over de top’ te gaan. Ik vroeg het mijn man en hij zei: "Nou, jouw stijl is uitgesproken en een tikkeltje eigenwijs. Het is gedurfd maar down to earth, lekker nuchter zonder het van de daken te schreeuwen.” En zo ontstond de naam Whispering Bold.

 

Ik volg geen trends, maar hou wel van blikvangers.

 

De naam Whispering Bold zie je terug in mijn interieur. Wat toch kenmerkend is, en niet copy paste. Elke ruimte heeft wel een verhaal, een blikvanger en een mix van moderne en vintage elementen.

 

 

Waar haal je je dagelijkse inspiratie vandaan?

Mijn inspiratie komt van mijn familie, mijn huis, de wereld om me heen en rondreizen. Ik heb een geweldige tolerante Aussie surfy dude als man, een tienerzoon die houdt van alles wat prehistorisch is, en een door honden geobsedeerd meisje. Daarnaast heb ik een eeuwige interieur veranderdrang, een passie voor vintage, upcycling en doe-het-zelven en ben ik in het bezit van zowel een Nederlands als een Australisch paspoort. We leven als expats in ons huis aan de grachten van Haarlem.

Wij zijn fan van de inrichting! Wat is op dit moment jouw favoriete hoekje in huis?

Ik zit het liefste op mijn blauwe bank bij mijn bakstenen muur, gemaakt van tweedehands stenen, gered van de sloop ergens. Daar komt ’s middags het zonnetje door, en is toch zo’n heerlijk rustgevend hoekje!

 

 

We zien veel unieke vintage items terug in je inrichting. Waarom ben je begonnen met het kopen van tweedehands meubels?

Eigenlijk om twee redenen. Ten eerste kan je dan vaak echt iets unieks vinden, iets met een verhaal. Je komt vaak iets tegen waarvan je nooit hebt geweten dat je het altijd wilde hebben. Ten tweede, als iets al heel lang meegaat is het waarschijnlijk van goede robuuste kwaliteit! En kan het nog wel een ronde mee.

 

 

We zijn heel benieuwd wat je eerste tweedehands aankoop was. Kun je je dat nog herinneren?

Ik heb werkelijk geen flauw idee meer. Al zo lang ik me kan herinneren ben ik fan geweest van upcyclen. Zoals bijvoorbeeld deze lijsten en nachtkastjes in de logeerkamer.

 

Heb jij als expert nog tips voor mensen die tweedehands willen gaan kopen?

Kijk met een ruime blik, naar de pareltjes verborgen onder het puin. Soms kan je met kleine aanpassingen, bijvoorbeeld verf, een groot verschil maken. Dan maak je een item zo goed als nieuw, en helemaal eigen!

 

Vintage elementen zijn net een spijkerbroek, die passen overal bij!

 

Als laatste zijn we heel benieuwd welke trends jij gaat volgen deze zomer?

Ik doe liever niet aan trends, ik volg ze niet en kopieer ze niet. Ik doe precies waar ik zelf zin in heb, en wat ik leuk vind. Natuurlijk word ik geïnspireerd door mooie plaatjes op instagram, pinterest en de wereld om me heen. Dus onbewust zal mijn stijl zich best aan de seizoenen aanpassen. Ik blijf groot fan van planten, dus voor mij blijft de urban jungle belangrijk. Het brengt leven in de brouwerij. Zelf merk ik dat ik voor iets rustiger ga (voor mijn doen dan), eenvoud in kleuren. Wel nog steeds kleur, bijvoorbeeld een statement piece zoals een vintage pers. Maar gecombineerd met natuurlijke materialen en accessoires zonder printjes. Vintage elementen zijn net een spijkerbroek, die passen overal bij!

 

 

Wil je meer zien van Marieke en Whispering Bold? Bekijk haar collectie hier.