6 tips voor budgetvriendelijk inrichten

Je verhuist naar een nieuw huis, je geeft een ruimte een make-over of je wil simpelweg niet veel geld uitgeven aan je huis inrichten. Goedkoop interieur in huis halen klinkt als een makkelijke oplossing, maar het kan ook op een andere, meer duurzame manier. We geven hierbij onze top tips voor het budgetvriendelijk inrichten van je huis

1. Koop tweedehands

We kunnen tegenwoordig bijna alles tweedehands vinden en hier maken we graag gebruik van. Niet alleen is het beter voor het milieu, het is vaak ook one of a kind. Wanneer je tweedehands wil kopen moet je er wel op voorbereid zijn dat het soms wat langer kan duren voor je exact gevonden hebt wat je wil. Logisch ook, want elk stuk is natuurlijk uniek. Dit maakt het vinden van jouw pareltjes des te leuker! Vind je het lastig om tweedehands items online te kopen? Kijk eens naar onze 5 essentiële tips voor het kopen van tweedehands meubels online.

2. DIY is your BFF

Kijk eens kritisch naar je woonkamer, hal of slaapkamer. Daar staan best leuke spulletjes toch? Door met een open blik naar je eigen items te kijken en je creativiteit los te laten kom je een heel eind. Sta eens stil bij wat je graag wil hebben en kijk hoe je dit met je eigen items kan verwezenlijken. Een klein likje verf geeft een simpel kastje al een heel andere uitstraling. As je dan ook nog de knopjes op laatjes en kastjes vervangt door sierknopjes of leren lusjes, creëer je een ware eyecatcher. En wist je dat je met servetten en behanglijm een simpele lampenkap kan omtoveren naar een lampenkap uit je dromen?

Weet je niet zo goed hoe je moet beginnen, kijk dan eens naar onze diy hoe je je eigen eclectische stoel kan maken. Inspiratie gegarandeerd!

3. Multifunctionality is key

Release your inner interior designer. Door je bank al simpelweg op een andere plek neer te zetten, een paar lampen te verplaatsen en je vloerkleed te draaien creëer je een heel andere look. Dit is helemaal gratis dus speel er vooral mee! Wees niet bang om dingen uit te proberen, als het niet staat zet je het gewoon weer terug op de oude plek. Wanneer je toch iets nieuws in huis wil halen, kies dan voor items die multifunctioneel inzetbaar zijn. Zo kan je bijvoorbeeld kleine tafeltjes als salontafel gebruiken, maar ook als plantentafeltje of make-up tafeltje. Een grote plantenmand leent zich makkelijk als mand voor je plaids en een oude boekenkast kan ook leuk zijn als open garderobekast.

4. Wonder walls

Een ruimte ziet er gelijk anders uit wanneer je de muren in een nieuw kleurtje zet. De grote oppervlakte van muren zorgt ervoor dat ze grotendeels bepalend zijn voor de look van je woon- of slaapkamer, hal en zelfs keuken. Durf ook grote veranderingen uit te voeren, wanneer het je niet bevalt kan je er makkelijk weer overheen sausen! Door bijvoorbeeld maar één muur van je ruimtes in een accentkleur te zetten ben je ook niet veel geld kwijt aan verf. Sterker nog, vaak ben je met één blikje verf al klaar! Ben je nog avontuurlijker aangelegd? Ga dan eens op zoek naar behang met een groot motief erop of zelfs fotobehang!


5. Fire me up baby

Het lichtinval in je huis bepaalt voor een groot deel de sfeer en look van je ruimte. Om natuurlijk licht te manipuleren kan je een paar strategisch geplaatste spiegels aan de muren hangen. Dit maakt een kleine, donkere ruimte optisch groter en lichter. Een stapje verder is op zoek te gaan naar de juiste peertjes voor in je lampen. Gloeilampen, halogeenlampen en LED geven bijvoorbeeld allemaal verschillend licht af. Bepaal wat voor soort licht jij in huis wil hebben en vervang de peertjes. Dit is een hele makkelijke en goedkope manier om de sfeer in je huis compleet te veranderen.

6. Weet wat je wil!

Last but not least: weet waar je naar op zoek bent. Ga je voor een vintage bohemian stijl, of past een industriële wooninrichting beter bij je? Als je weet wat je wil kun je gericht zoeken en dat maakt het een stuk leuker en makkelijk. Maak een plan qua stijl en ga hier de diepte in. Kijk goed rond op Pinterest om inspiratie op te doen. Weet welke meubels je wilt hebben. Van de houten tafel en luxe bank tot aan de planten en de velours kussens. Bepaal ook je budget, voor je het weet ben je veel meer geld kwijt dan je in eerste instantie voor ogen had. Heb je gevonden wat je wil? Ga dan nog een stapje verder en onderzoek of je het ergens anders goedkoper kan vinden. Stel bijvoorbeeld een sale alert in of kijk of je het item tweedehands kan scoren.